Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Algemene voorwaarden
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Algemene voorwaarden van:
Borduurhuis.nl
Professor Verbernelaan 102
5037 AK Tilburg
Inschrijfnummer K.v.K.: 18047444
1: Toepasselijkheid - definities
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ieder aanbod van ons en op al onze overeenkomsten van opdracht en op alle verkoopovereenkomsten - al dan niet tot stand gekomen via onze website - die wij met u sluiten.
Als (een deel van) een bepaling nietig is of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden van toepassing.
Bij een afwijking tussen deze algemene voorwaarden en een vertaling hiervan, geldt de Nederlandse tekst.
Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op na- of deelbestellingen, vervolg- of deelopdrachten.
Alle bepalingen in deze algemene voorwaarden zijn zowel geschreven voor onze zakelijke opdrachtgevers en kopers als voor consumenten. Wij gebruiken de term “consument”, wanneer een bepaling een afwijking of aanvulling bevat die alleen geldt voor consumenten. Een “consument” is: een natuurlijke persoon die handelt buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit. Dit betekent dat u alleen een “consument” bent als u privé zaken doet met ons.
Verder gebruiken wij in deze algemene voorwaarden de volgende termen:
aanbod: ieder aanbod van ons, al dan niet in de vorm van een schriftelijke offerte;
schriftelijk: per brief, per e-mail of iedere andere vorm van communicatie die hiermee gelijk gesteld kan worden, zoals WhatsApp-berichten;
documenten: zowel fysieke als digitale documenten, bijvoorbeeld door u of ons te maken of te verstrekken adviezen, schetsen, ontwerpen, tekeningen, logo’s, drukproeven e.d.;
informatie: zowel genoemde documenten als overige (mondelinge) gegevens;
opdracht: een opdracht voor het verrichten van werkzaamheden of het leveren van diensten;
werkzaamheden: onze werkzaamheden op het gebied van borduren, bedrukken en beletteren van diverse artikelen (bijvoorbeeld promotie- en werkkleding), het digitaliseren van logo’s, het ontwerpen en/of ontwikkelen van uw website en aanverwante werkzaamheden;
diensten of dienstverlening: onze (internet-)diensten, zoals het verzorgen van een domeinnaamregistratie, hostingservices en/of cloudoplossingen;
zaken: door ons te leveren reclame-, promotionele- en overige producten. Dit betreft zowel voor u bewerkte zaken als zaken die wij (standaard) uit ons assortiment aan u leveren;
Een samengesteld aanbod verplicht ons niet tot levering van een deel van de aangeboden prestatie of zaken tegen een overeenkomstig deel van de prijs of vergoeding.
Als wij ons aanbod baseren op uw informatie en deze informatie onjuist of onvolledig blijkt te zijn of naderhand wijzigt, mogen wij de opgegeven prijzen, tarieven en/of termijnen hieraan aanpassen.
Ons aanbod en onze prijzen en tarieven gelden niet automatisch voor nabestellingen of nieuwe opdrachten.
Aan u getoonde of verstrekte modellen en voorbeelden en omschrijvingen in brochures, promotiemateriaal of op onze website zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar gelden alleen ter aanduiding. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.
Let wel: wij zijn alleen gebonden aan wat wij uitdrukkelijk met u overeenkomen. Dit betekent dat wij alleen gehouden zijn de werkzaamheden en leveringen te verrichten zoals omschreven in het door u geaccepteerde aanbod of zoals wij eventueel op een later tijdstip nog nader met u overeenkomen. In dit kader adviseren wij u ons aanbod altijd goed door te lezen. Heeft u vragen of twijfelt u of iets al dan niet inbegrepen is in dit aanbod? Neem dan contact met ons op. Dit kan onjuiste verwachtingen en/of mogelijke teleurstellingen achteraf aan uw zijde voorkomen.
Wij zijn pas aan uw bestelling via de website gebonden, nadat wij de bestelling - al dan niet via een automatisch bericht - schriftelijk aan u hebben bevestigd.
Als consument heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode mag u de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden.
De bedenktijd start vanaf de dag waarop u of een door u aangewezen derde (niet-zijnde de vervoerder):
de bestelde zaken heeft ontvangen;
de laatste zaak heeft ontvangen, als uw bestelling meerdere zaken betreft en deze zaken los van elkaar worden geleverd;
de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen, als de levering van één zaak bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen.
U ontbindt de overeenkomst door een aan ons gerichte schriftelijke verklaring of door gebruik te maken van het ontbindingsformulier op onze website.
De ontbinding heeft als gevolg dat ook van rechtswege (automatisch) alle eventuele aanvullende overeenkomsten worden ontbonden.
U heeft het ontbindingsrecht alleen bij levering van (standaard) zaken uit ons assortiment. U heeft geen ontbindingsrecht bij de levering van voor u op maat gemaakte of bewerkte zaken, zoals conform uw wensen bedrukte of geborduurde kleding
Voldoet de zaak niet aan hetgeen wij zijn overeengekomen (heeft u bijvoorbeeld het verkeerde product ontvangen)? Dan is het klachtartikel in deze algemene voorwaarden van toepassing.
5: Koop op afstand - retourzending, terugbetaling
Ook dit artikel geldt alleen voor consumenten bij verkoop via onze website.
Tenzij wij de zaken zelf (laten) afhalen, gelden de volgende voorwaarden bij retournering:
binnen 14 kalenderdagen na ontbinding;
indien mogelijk in de originele verpakking;
ongebruikt;
voor uw rekening en risico.
Met “ongebruikt” in lid 2 sub c bedoelen wij: u mag de zaken niet verder gebruiken dan nodig is om de aard, kenmerken en werking van het geleverde vast te stellen. Handelt u in strijd met lid 2 sub b of sub c? Dan bent u aansprakelijk voor de eventuele waardevermindering van de zaken.
Uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van uw ontbindingsverklaring betalen wij de van u ontvangen bedragen aan u terug. Tenzij wij anders overeenkomen, doen wij dit op dezelfde wijze en in dezelfde valuta als uw betaling.
Lid 4 ziet ook op eventuele verzendkosten die u aan ons betaalde voor de levering, maar de kosten van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Dit laatste geldt ook voor extra (verzend-)kosten die u maakte, doordat u voor een andere wijze van levering heeft gekozen dan de door ons aangeboden standaardwijze.
Tenzij wij de zaken zelf (laten) afhalen, kunt u pas terugbetaling vorderen nadat:
wij de zaken retour ontvangen hebben;
of u heeft aangetoond dat u de zaken retour heeft gezonden.
Als de zaken:
door u bewerkt zijn;
beschadigd zijn;
gebruikt zijn (zie definitie lid 3);
mogen wij de zaken weigeren of hoeven wij maar een deel van de ontvangen bedragen aan u terug te betalen. Als dit aan de orde is, informeren wij u direct na ontvangst van de zaken.
U bent nooit aansprakelijk of kosten verschuldigd voor het enkele feit dat u gebruik maakt van uw ontbindingsrecht.
6: Vergoeding - prijzen, tarieven
Wij kunnen met u voor onze werkzaamheden en dienstverlening een vaste (al dan niet periodieke) vergoeding overeenkomen of onze vergoeding berekenen op basis van de bestede uren tegen het met u overeengekomen of ons gebruikelijke uurtarief. Bij meningsverschillen over de bestede of de in rekening gebrachte uren is onze urenregistratie bindend, behoudens uw tegenbewijs.
Als tijdens de uitvoering van de opdracht blijkt dat wij de hoeveelheid werk niet goed hebben ingeschat, mogen wij een overeengekomen vaste vergoeding verhogen, mits de inschattingsfout ons niet te verwijten valt en wij de opdracht in redelijkheid niet kunnen uitvoeren tegen de overeengekomen vergoeding.
Bij spoedopdrachten of als wij overeengekomen werkzaamheden op uw verzoek verrichten buiten onze normale werkdagen, mogen wij aan u een toeslag berekenen. Onze normale werkdagen zijn: maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van erkende nationale feestdagen) binnen de voor ons gebruikelijke werktijden.
Onze in een aanbod, prijs- of tarieflijst vermelde prijzen en tarieven zijn exclusief BTW en eventuele kosten, zoals transport- of verzendkosten, ontwerpkosten, reiskosten buiten Tilburg, montagekosten en declaraties van ingeschakelde derden.
Prijsverlagingen na het sluiten van de overeenkomst door - bijvoorbeeld - kortingsacties geven u geen recht op een prijsvermindering.
Als wij na het sluiten van de overeenkomst te maken krijgen met (kost)prijsverhogende omstandigheden, mogen wij de met u overeengekomen prijzen en tarieven hieraan aanpassen. (Kost)prijsverhogende omstandigheden zijn in ieder geval wijzigingen in wet- en regelgeving, overheidsmaatregelen, valutaschommelingen, wijzigingen in de prijzen van benodigde materialen/grondstoffen of wijzigingen in de tarieven van ingeschakelde derden.
Bent u een consument en betreft het een prijs- of tariefwijziging binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst? Dan mag u de overeenkomst binnen 5 werkdagen na onze melding van de wijziging ontbinden. Ontbinding geschiedt door een aan ons gerichte schriftelijke verklaring.
Bij duurovereenkomsten mogen wij jaarlijks een reguliere prijs- of tariefverhoging doorvoeren en aan u doorberekenen. Wij informeren u uiterlijk één maand voor ingangsdatum van de verhoging.
7: Inschakelen van derden
Wij mogen leveringen en werkzaamheden door derden laten uitvoeren.
door u verstrekte gegevensdragers, bestanden e.d. vrij zijn van virussen en defecten;
wij tijdig kunnen beschikken over de door u aan te leveren materialen, deze materialen van de overeengekomen kwaliteit zijn en voldoen aan de overeengekomen specificaties;
u, uw medewerkers en derden die door u bij de uitvoering van onze overeenkomst betrokken worden aan ons alle noodzakelijke of gevraagde medewerking verleent of verlenen;
wij op de werklocatie kosteloos kunnen beschikken over de door ons gewenste aansluitmogelijkheden voor elektriciteit, gas en water. Verloren arbeidsuren als gevolg van uitval van deze voorzieningen zijn voor uw rekening;
Wij nemen alle redelijke maatregelen om het verloren gaan van of ongewenste toegang tot deze informatie (bijvoorbeeld door virussen, technische storingen, cybercriminaliteit e.d.) te voorkomen. Wij zijn echter nooit aansprakelijk voor schade die u lijdt als gevolg van het verlies of tenietgaan van deze informatie, tenzij:
de schade te wijten is aan onze opzet of bewuste roekeloosheid;
aansprakelijkheid voortkomt uit de AVG.
Tenzij wij anders overeenkomen, bewaart u altijd het origineel of een kopie of back-up van de aan ons verstrekte informatie.
11: Levering - termijnen - voortgang en uitvoering overeenkomst
Wij spannen ons in de overeengekomen prestatie of zaken tijdig te leveren, maar overeengekomen termijnen zijn nooit fatale termijnen. Komen wij onze verplichtingen niet (tijdig) na? Dan moet u ons bij schriftelijke ingebrekestelling nog een redelijke termijn gunnen voor nakoming.
Als vertraging ontstaat bij de aanvang, voortgang of afronding van de opdracht of de levering van zaken doordat:
wij niet tijdig alle noodzakelijke informatie of medewerking van u ontvangen;
wij niet tijdig kunnen beschikken over door u te verstrekken materialen;
wij niet tijdig een overeengekomen (vooruit)betaling van u ontvangen;
sprake is van overige omstandigheden die voor uw rekening en risico komen;
hebben wij recht op een redelijke verlenging van de overeengekomen termijn en op vergoeding van de hiermee gemoeide kosten en schade, zoals eventuele wachturen.
Bespoedigen wij de uitvoering van de overeenkomst op uw verzoek? Dan mogen wij de hiermee gemoeide overwerkuren en overige kosten aan u doorberekenen.
Wij mogen de overeenkomst in delen uitvoeren en iedere deellevering of -prestatie afzonderlijk factureren.
Als wij een overeenkomst in fasen uitvoeren, mogen wij de uitvoering van onderdelen die bij een volgende fase horen opschorten, totdat u de resultaten van de voorgaande fase heeft goedgekeurd. De hieruit voortvloeiende kosten en schade zijn voor uw rekening.
Het risico voor te leveren zaken gaat op u over zodra de zaken ons pand of terrein verlaten of wij u informeren dat u de zaken kunt afhalen.
Verzending of transport van de zaken is voor uw rekening en risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die verband houdt met de verzending of het transport.
Bent u een consument? Dan gaat het risico voor de zaken op u over zodra u of een door u aangewezen derde de zaken ontvangt. Wijst u zelf een vervoerder aan? Dan gaat het risico op u over bij ontvangst van de zaken door deze vervoerder. Verzending of transport is voor uw rekening.
Bezorgen wij de zaken zelf bij u (bijvoorbeeld omdat wij de zaken ook voor u aanbrengen of monteren)? Dan gaat het risico voor de zaken op u over bij ontvangst van de zaken. Wij kunnen u wel transportkosten berekenen.
Wij mogen bestelde zaken en voor de opdracht aangeschafte materialen voor uw rekening en risico opslaan, wanneer wij de zaken of prestatie niet op de overeengekomen wijze aan u kunnen leveren of u de zaken niet afhaalt en de oorzaak hiervan in uw risicosfeer ligt. Wij geven u een redelijke termijn waarbinnen u ons de gelegenheid geeft de zaken of prestatie alsnog te leveren of u de zaken alsnog afhaalt.
Blijft u na deze redelijke termijn in gebreke met uw (afname-)verplichting? Dan bent u per direct in verzuim. Wij mogen de overeenkomst - door een aan u gerichte schriftelijke verklaring – geheel of gedeeltelijk ontbinden en de zaken of materialen vernietigen, aan derden verkopen of voor andere opdrachten gebruiken, zonder dat wij uw eventuele schade, rente en kosten moeten vergoeden. Ook tast dit ons recht niet aan op vergoeding van onze (opslag-)kosten, schade en winstderving of ons recht alsnog nakoming van u te vragen.
Wij informeren u over de gevolgen voor overeengekomen prijzen, tarieven en termijnen:
bij door u gewenste wijzigingen in een bestelling of opdracht;
als tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat wij deze - door onvoorziene omstandigheden - niet op de overeengekomen wijze kunnen uitvoeren. Wij overleggen met u over een mogelijke gewijzigde uitvoering. Maken voornoemde omstandigheden de uitvoering onmogelijk? Dan hebben wij in ieder geval recht op volledige vergoeding van de al verrichte werkzaamheden en leveringen en de door ons gemaakte kosten.
U controleert ieder concept (conceptdocument, drukproef, lay-outontwerp) dat wij aan u voorleggen en geeft zo spoedig mogelijk uw reactie hierop. Indien nodig, passen wij het concept aan en leggen dit nogmaals ter goedkeuring aan u voor. Wij kunnen u daarbij vragen hiervoor een schriftelijke akkoordverklaring te ondertekenen. U mag een definitieve versie pas gebruiken na dit akkoord. Als wij goedgekeurde concepten nog moeten wijzigen, geldt dit als meerwerk en mogen wij de hieruit voortvloeiende meerkosten aan u doorberekenen.
12: Meer- en minderwerk
Meerwerk betreft in ieder geval alle op uw verzoek of noodzakelijkerwijs uit de uitvoering van de overeenkomst voortkomende extra werkzaamheden en leveringen die niet zijn opgenomen in het aanbod of de opdracht.
Tenzij wij anders overeenkomen, verrekenen wij meer- en minderwerk bij de eindafrekening met u.
13: Ontwikkelen van websites
U geeft ons tijdig alle voor de ontwikkeling noodzakelijke informatie in de door ons gewenste vorm. Daarbij zorgt u:
dat de aangeleverde bestanden, gegevensdragers, software e.d. voldoen aan de hiervoor overeengekomen specificaties;
zelf voor eventuele licenties van derden voor auteursrechtelijk beschermd materiaal dat wij op uw verzoek op de website plaatsen.
Onze verplichtingen wat betreft de functionaliteiten, eigenschappen, kenmerken e.d. van de website gaan nooit verder dan hetgeen wij hierover schriftelijk met u afspreken.
Tenzij wij anders overeenkomen - en zodra u aan uw betalingsverplichtingen uit de overeenkomst volledig heeft voldaan - , krijgt u een volledige, niet-overdraagbare licentie voor het gebruik van het (grafisch) ontwerp van de website.
Wij houden de copyrights op losse elementen van de website, zoals onze eigen beeldcreaties, programmeringen, teksten, beeldconcepten e.d. en mogen onze naam op de overeengekomen wijze op de website plaatsen.
U mag voor het dagelijks gebruik van de website - binnen de met u overeengekomen grenzen - aanpassingen doen in de inhoud van de databases, achterliggende pagina’s en boomstructuren.
Zonder onze voorafgaande, schriftelijke toestemming mag u geen variant of afgeleide (laten) maken van het ontwerp van de website of (elementen van) het ontwerp gebruiken of toepassen buiten de website of buiten hetgeen wij hiervoor zijn overeengekomen.
Adviseren wij u een provider of andere dienstverlener in te schakelen voor het functioneren van de website? Dan zijn wij niet aansprakelijk voor (de inhoud van) uw afspraken met of eventuele tekortkomingen van deze provider of andere dienstverlener.